dimarts, 23 d’octubre del 2012

Nous iMac d'Apple, potència desmesurada en 5mm de gruix


Ningú s'ho esperava, però Apple ha donat la volta a tota la seva gama d'ordinadors, també als de sobretaula, en només un any.

I l'iMac ha estat la gran sorpresa de la nit, la que ningú s'esperava. Després d'uns anys especulant-se amb la somniada renovació de la gama que mai arribava, va Apple i deixa a tothom bocabadat amb un redisseny que molts voldrien per si mateixos. En paraules dels mateixos directius de Cuppertino, "qui es podia pensar veient els iMac antics que el seu disseny quedaria ràpidament envellit pels nous?". Només heu de veure les imatges que acompanyen l'entrada per comprovar que Apple ho ha tornat a fer.

Deixem-nos de lloances i anem a parlar de l'aparell en qüestió. El nou gruix de TOT el dispositiu és, a les vores, de només 5mm de gruix. Pel centre de la part posterior l'aparell acaba fent una mica de panxa per encabir-hi al seu interior un ordinador de veritat. Però tot i així, la primera impressió al veure'l és de no fer-se'n creus.  Més ràpid, amb millors gràfics i més memòria a partir de la configuració més bàsica: processadors Core i5 de quatro nuclis a 2,7 GHz i 2,9 GHz i targetes gràfiques GeForce GT 640M y GeForce GTX 660M per als modelos de 21,5 y 27 polzades respectivament. Ambdós models compten amb 8 GB de RAM (ampliables a 32 GB) y 1 TB de disc dur. Però precisament, en l'emmagatzematge, trobem l'altra gran novetat del dispositiu: Fusion Drive

Fusion Drive és un nou tipus de disc dur híbrid que combina una memòria SSD de 128 GB i un disc dur tradicional d'1TB o 3TB i gestionat automàticament per software. Això vol dir que tindrem la velocitat del primer i la capacitat d'emmagatzematge del segon. El sistema s'encarregarà de gestionar-ho tot de manera transparent de manera que les aplicacions que més utilitzem quedaran emmagatzemades a la memòria SSD aconseguint-ne un accés més ràpid, mentre que la resta quedarà guardat al disc dur tradicional.

Les novetats pel que fa a connexions es basen en Bluetooth 4.0, USB 3.0, les habituals i l'entrada de targetes, que s'ha mogut a la part del darrere de l'ordinador. Estaran disponibles a partir del novembre la versió de 21,5 polzades per 1379€ i al desembre la versió de 27 polzades per uns 1899€. Sí, són cars, però gairebé diria que els preus estan relativament ajustats si tenim en compte que els nous iMac són únics i espectaculars.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.