dimarts, 23 d’octubre del 2012

Apple ensenya l'iPad mini, que arriba a competir contra el Nexus 7 de Google, i la quarta generació de l'iPad amb una actualització menor


Tim Cook ha deixat pel final les que es preveien grans novetats d'avui (amb perdó del nou iMac). I és que en circumstàncies normals la presentació de dos nous tablets hagués revolucionat tot l'aviram. I així ha estat, però només en part.


iPad mini: Apple contraataca

Samsung havia obert el mercat de les tablets de 7 polzades, però Amazon és qui veritablement va crear un producte competitiu i Google qui gairebé de forma immediata va respondre amb un Google Nexus 7 que es convertia en referent tecnològic/preu en aquest segment. I mentre això passava Apple seguia venent el seu iPad, en un altre segment de mercat, com a xurros. Doncs ara Apple ha decidit no quedar-se quiet i ha introduït un Apple de 7,9 polzades que arriba a competir directament contra els dispositius prèviament esmentats.

I per què Apple aplica aquestes 0,9 polzades més que la seva competència directa? La resposta és tant senzilla com estudiada. Amb 7,9 polzades el dispositiu incorpora una pantalla que equival en resolució a la de l'iPad 2 (al meu parer encara és el millor de tots els iPad), pel que els desenvolupadors no han de fer cap modificació a les seves aplicacions per a ser compatibles amb el nou 'mini' de la família iPad. A Apple posen molt èmfasi en això. "L'únic que pots fer amb un iPad mini que no pots fer amb un iPad és agafar-lo amb una sola mà", diuen, tot i que la primera impressió és que cal tenir una ma relativament grossa perquè això sigui possible. I és que per la resta l'experiència d'ús és la clàssica i immillorable experiència que l'empresa de la poma ofereix en els seus dispositius. Per la resta, càmera FaceTime frontal, càmera al darrere de 5 megapíxels, processador A5, 10 hores promeses de duració de la bateria, connector lighting, etc.

Estarà disponible en dos colors, blanc i negre, seguint la línia encetada per l'iPhone 5 de carcasses d'alumini pulit, i per encarregar a partir del 2 de novembre a Catalunya a un preu de 329€ per a la versió de 16 GB, 429€ per a 32 GB i 529€ per als 64 GB. I això només amb wifi, doncs l'edició del dispositiu amb 3G arribarà a finals de novembre.


iPad de quarta generació

Es tracta dela clàssica actualització de la versió presentada al passat març. Potser això és el que més sorprèn doncs l'iPad de tercera generació haurà viscut només mig any, fet bastant insòlit a Apple. Tot i així s'entreveu com una bona excusa per homogeneïtzar aquest dispositiu amb el nou connector lighting i  deixa un forat al proper mes de març per a presentar altres productes (Apple TV?). L'altra gran novetat és la potència del seu processador, un nou A6X que dobla la potència del de la generació anterior.

Per la resta res més a destacar, doncs es tracta d'una actualització menor que col·loca a Apple al capdavant de la competència, probablement també de la que es presentarà fins al dilluns per part de Microsoft i Google.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.