dimarts, 16 d’octubre del 2012

Cerca juganera


Hi ha dies que estic davant de la pantalla de l’ordinador, em ve al cap un dubte, clico la meva pàgina inici i obtinc múltiples respostes. Aleshores penso: “Com era la vida abans de Google?”. El cercador del gegant de Seattle s’ha convertit en part indispensable del nostre dia a dia i no únicament a l’hora de trobar respostes. 

Només cal donar un cop d’ull a la pàgina web de Google que recull les cerques més populars (http://www.google.com/trends/) per adonar-se que molts internautes utilitzen el exitós cercador per dirigir-se a un portal concret com el de YouTube o el servei de correu de la competència Hotmail.  

Però, sense dubte, una de les innovacions amb què Google ha aconseguit fiançar imatge de marca són els doodles, un terme que es tradueix al català com a gargot. Van començar el 1998 com unes senzilles variacions en les lletres de Google que ens donen la benvinguda al cercador. Catorze anys més tard, els doodles tenen portal propi (http://www.google.com/doodles/finder/2012/All%20doodles) i alguns es converteixen en trending topic mundial. Especialment famosos es van fer els gargots que Google va anar penjant durant els Jocs Olímpics de Londres 2012. Uns mini-jocs que convidaven a competir abans de fer la cerca. Qui no va saltar les tanques?

Simplificant, els doodles són les efemèrides de tota la vida presentades d’una manera transgressora. Ocupen poc espai perquè la descàrrega sigui tan ràpida com les cerques, i sempre busquen cridar l’atenció de l’internauta.

La galeria de doodles permet accedir als dissenys per anys i comprovar així l’evolució  en els dissenys. També classifica els gargots segons els territoris de difusió. Una de les característiques dels ginys de Google és que s’adhereixen a les celebracions nacionals dels diferents països on el cercador té implantació. Un dels últims doodles d’aquesta temàtica es va difondre el 9 d’octubre amb motiu del Dia de la Independència d’Uganda. Ara, la pregunta és: “Quan serà el torn de Catalunya?”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.