dijous, 13 de setembre del 2012

Nous iPod Nano i iPod Touch, Apple renova els mites


Apple ha agafat afició a renovar de manera gairebé constant el seu iPod Nano. Aquesta és la conclusió de la segona part de la Keynote d'ahir on també es van presentar la resta de dispositius de la gama iPod a més del ja esmentat iPhone 5.

Apple descriu molt bé la seva afició als iPod i al mercat de la música: "ho portem a dins, forma part del nostre ADN i ens encanta". Resumint diríem que es mantenen els iPod Classic i els iPod Shuffle i es renoven de manera sorprenent, per a bé o per a mal, els iPod Nano i els iPod Touch... (descobreix-ne els canvis després del salt)




iPOD Nano

És el dispositiu musical que més canvia, doncs torna a canviar la seva silueta, quadrada, i en aquesta setena generació del reproductor musical passa a engrandir la seva pantalla. Segueix disposant d'un sistema operatiu propi que ara s'allunya lleugerament de l'estètica iOS, cosa que no sembla tan encertada com el preciosisme de les imatges promocionals fa semblar. La gent que l'ha pogut tenir a les mans indica que la pantalla, de 2'5 polzades és relativament pobre respecte les pantalles tàctils de la resta de productes Apple. Tot i així, val a dir que aquest nou format per al Nano permet veure imatges i repdroduir fotografies de manera molt més còmode. Sota la pantalla s'incorpora de manera sorprenent el ja habitual botó home que Apple situa als Touch i iPhone de la companyia. Tot plegat atorga al dispositiu d'un aspecte del fa uns anys rumorejat 'mini iPhone'.

Amb 31 grams i 5'4 mm de gruix aquest iPod Nano incorpora per primera vegada Bluetooth 4.0, el que permetrà connectar-hi auriculars sense fils, i s'orienta de manera inequívoca a la pràctica de l'esport amb l'implementació de Nike+.

El preu d’aquest nou iPod, disponible només amb 16GB, serà de 169€ i estarà disponible en 7 colors diferents, més el color vermell, el clàssic 'Red' d'Apple a l'Apple Store. EL tindrem disponible, sempre segons les indicacions dels de Cuppertino, demà mateix, 14 de setembre, a la botiga online.


iPOD Touch

L'actualització que rep aquest dispositiu és relativament important. Tant pel disseny, que una vegada més fa plantejar-se perquè no és l'estètica escollida per Apple per als seus telèfons, com en prestacions. La pantalla serà la mateixa que la de l'iPhone 5, de 4 polzades i allargada. També es millora la càmera del darrera a 5 megapíxels, es canvia el processador intern a un A5 de doble nucli.

Estèticament, com dèiem, presenten una brillant renovació. Les mides del nou iPod han augmentat lleugerament juntament amb la ja esmentada pantalla, concretament a 58,6 mm d’ample i 123,4 mm de llarg, amb els sorprenents 6,1 mm de gruix. La part del darrera deixa de ser brillant i passar a ser tota d'alumini i en 5 tons diferents: blanc, negre, rosa, groc i blau.

Finalment, un detall interessant d'aquest nou iPod és la cinta que incorpora a la part del darrera del dispositiu, del mateix color que el reproductor i que, juntament amb l'èmfasi que posen a Cuppertino en el dispositiu com a aparell per a jugar a videojocs, fa pensar que per fi l'orienten obertament a un públic jove, molt jove, i disposat a competir de tu a tu amb les videoconsoles portàtils del mercat.

Amb un preu un pèl desorbitat de 319€ i versions de 32 i 64 Gb (desapareix la de 16 Gb), estarà disponible per a ser reservat també a partir de demà a l'Apple Store.


Tant els iPod Nano com els iPod Touch incorporen els nous auriculars Earpods d'Apple així com el nou connector de 9 pins de reduïdes dimensions que passarà a ser l'estàndard de tota la família Apple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.