dimarts, 25 de setembre del 2012

Google Maps troba a Déu i Apple maps no sap trobar Berlín


La polèmica està servida respecte els nous mapes d'Apple. No està clar per què ha passat, però el resultat de la primera incursió dels de Cuppertino en el negoci dels mapes digitals ha estat, més enllà d'opinions individuals, globalment discret i dubtós.

Molts usuaris se n'han queixat per la seva imprecisió i la manca de dades i informació disponible. Per suposat, cal posar-ho tot en el context correcte. Google Maps ha estat fins ara l'únic rival a batre, doncs era pràcticament l'únic participant d'un negoci en el que ja fa anys que va començar i que, per tant, ha anat polint de mica en mica. Apple tot just s'hi posa. Tot i que aquí ja vam dedicar una entrada explicant les novetats que, en alguns casos com seria la visió dels edificis 3D FlyOver o la navegació assistida que incorpora, són dues funcionalitats molt ben pensades, desenvolupades i implementades, en altres casos l'han ben pifiat.

La gent no en té prou, i Apple sembla que s'hagi adormit alhora de plantejar la resta de l'aplicació. Com dèiem, poca informació respecte Google Maps, imprecisions flagrants com les recollides en un Tumblr creat expressament per a l'ocasió, i alguns modelats bastant sospitosos. Té a favor que poc importa si agrada o no al seu públic objectiu, els posseïdors d'iPhone i iPad, doncs no hi ha més alternativa. Bé, això no és del tot cert, doncs Google Maps segueix accessible via web i Google Earth té aplicació pròpia. Però Google no ha posat a disposició dels usuaris cap aplicació pròpia per a competir-hi i, tot i que sembla que ho farà aviat, l'oportunitat pot ser molt fugissera.

De moment Apple ha demanat als usuaris "paciència, doncs l'aplicació millorarà amb el temps i a mida que més usuaris l'utilitzin", diuen. També han contractat, de sobte, fins a 7 enginyers especialitzats i familiaritzats amb Google Maps que permetin millorar en temps rècord la seva aplicació. Això, venint d'Apple, és com reconèixer que han ficat la pota fins al fons, doncs quelcom semblant els va passar amb el famós Antennagate de l'iPhone 4 que van acabar esmenant amb un nou disseny de l'antena del dispositiu.

Tota la polèmica coincideix de manera sospitosa amb una divertida polèmica sorgida de Google Maps, i concretament de Google Street View, la funcionalitat que probablement més trobaran a faltar els usuaris d'Apple. I és que sembla que s'ha trobat a Déu nostre senyor totpoderós en una carretera suïssa. Concretament, l'aparició del Creador ha tingut lloc a les coordenades  47.110579,9.227568. Possiblement es tracti d'un error, però tot plegat fa pensar que mentre Apple Maps no és capaç ni de situar Berlín al mapa de manera correcta, Google Maps és tant perfecte que fins i tot és capaç de trobar a Déu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.