dijous, 13 de setembre del 2012

Apple presenta el nou iPhone 5, amb moltes millores i poques sorpreses


Apple ha presentat el seu nou iPhone. De fet, de tot el que s'ha dit al voltant del telèfon, el que més dubtes havia generat fins ara era el nom, que s'ha confirmat a la presentació del nou iPhone 5 d'avio. La resta ha succeït tal com els rumors previs havien suggerit.

L'iPhone 5, tant en les seves versions en blanc o negre, té com a principals característiques la seva nova pantalla més gran (de fet s'allarga per a facilitar l'ús amb una sola mà del dispositiu), 1136 x 640 píxels en format 16:9; és ostensiblement més fi, 7,6 mm i també més lleuger, 112 grams; està fabricat en alumini per a la part posterior i vidre; disposa d'un nou concector anomenat Lightning que és reversible (ja no haurem de buscar-ne la posició correcta) i ostensiblement més petit... I la novetat més destacada de totes, el nou processador A6, amb una potència considerable, dues vegades més ràpid que l'anterior, i demostrada de manera sorprenent amb videojocs d'Electronic Arts durant la Keynote de presentació (segueix llegint després del salt)...




Precisament, el nou connector és una de les bones notícies del dia. O a mitges. Cert és que després de 9 anys sent la principal i única connexió que Apple utilitzava per als seus dispositius, possiblement molts usuaris tenen un cable dock dels ja antics a qualsevol banda per a emergències. Tot i així també ho és que el dock d'Apple s'havia quedat obsolet i que en molts casos condicionava en excés el disseny i mida de segons quins dispositius. Així doncs Apple també posarà a la venda un adaptador per al mòdic preu de 29€ (39€ si es compra amb cable) que servirà per utilitzar les antigues connexions amb les noves. Apple ja ha dit que no modificarà els dispositius actuals i que, per tant, ambdues connexions conviuran una temporada fins que els gadgets actuals quedin obsolets o Apple canviï d'opinió.

Per la resta tot és com ja se sabia o poc ha variat. És el cas de la càmera, que segueix sent semblant a la de l'iPhone 4S però perfeccionada per a millorar les fotografies en condicions de baixa lluminositat. O la nova connexió sense fils incorporada LTE, de gran velocitat, però poc útil a Catalunya fins que alguna de les operadores mòbils del mercat vulguin utilitzar-la (no sembla que s'hi hagin posat).

Finalment, Apple ha volgut anunciar a bombo i plateret els nous auriculars que la companyia de la poma ha dissenyat, els Earpods. Són més petits i ergonòmics i estan dissenyats, segons els responsables de Cuppertino, tenint en compte les orelles dels usuaris, i no al contrari. Veurem si això aporta tantes virtuts com prometen.


DATES I PREUS?

Doncs això és potser el més interessant de tot plegat, doncs s'ha confirmat que l'iPhone 5 arribarà a Catalunya el proper 28 de setembre i amb uns preus que, tot i no estar confirmats, es poden deduir que seran similars als del model actual. Als Estats Units, de moment, els preus rondaran amb les seves operadores entre els 200$ i els 400$ segons la versió.


iOS 6 no parlarà català

Ja ens havien anunciat les seves característiques feia uns mesos, i a 'A cop de TIC' ja n'havíem parlat, però ara s'ha reconfirmat tot el que ja sabíem, fins i tot que l'assistent de veu Siri no parlarà català, tot i que sí ho farà en espanyol. La mala notícia serà doble si ens hem d'esperar un altre any a rebre una actualització de que parli la nostra llengua, esperem que això quedi esmenat aviat.
















Per a més informació visiteu el web d'Apple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.