dimecres, 18 de juliol del 2012

Quins Smartphone dominen el mercat?

Interessants i demolidores xifres les que ha aportat la consultora Nielsen sobre el mercat d'Smartphone als Estats Units. Vagi per endavant que, gairebé tot el que succeeix allà s'acaba traslladant a la resta del món, exceptuant mercats puntuals com el japonès, on l'idiosincràsia cultural acaba marcant les diferències.


De la gràfica, que no conserva les proporcions correctes que sí té l'informe original, es poden treure algunes conclusions. D'una banda Android, representat per Samsung, HTC, Motorola i altres marques, s'emporta el 51% del mercat, seguit per Apple. Però precisament la marca de la poma arrasa amb un 34% de presència al mercat als seus competidors, sobretot a Samsung, amb qui tants litigis ha mantingut darrerament i que, sembla, intenta a base de copiar estratègies de màrqueting usurpar la posició dominant.

D'altra banda, és també destacable que Microsoft no acaba d'envolar-se ni amb el seu acord estratègic amb Nokia. Fins i tot Windows Mobile (la versió antiga del sistema operatiu mòbil dels de Redmond) segueix tenint més quota de mercat que el Windows Phone 7 (l'actual). A veure si aconsegueix girar la truita amb els nous dispositius Windows Phone 8. Finalment, RIM no atura la seva caiguda lliure ni gràcies a una marca que semblava tan consolidada com Blackberry. Sincerament, RIM sembla, cada vegada més, carn de compra per part d'una altra gran empresa com Microsoft o Google.

Com dèiem al principi, són xifres dels Estats Units però, exeptuant les Blackberry, on a Catalunya segueixen tenint força tirada, només ens cal mirar els telèfons del nostre voltant del dia a dia per adonar-nos que no s'allunyen tant del que diu l'informe.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.