dimecres, 11 de juliol del 2012

Ja podem saber qui s'ha passat al #Twitterencatala


Ja fa uns dies que el català forma part de Twitter. Però qui ha fet el canvi? Això és el que pretén descobrir-nos l'eina Twitter 'n' Català, de l'empresa Data 'n' Press.

L'eina, ens mostra una gràfica actualitzada de la quantitat d'usuaris que utilitzen Twitter en català, actualment més de 2.300 (a data de publicació d'aquesta entrada) i del seguiment del hashtag #Twitterencatala. Aquest, però, ha decaigut molt en el seu ús, com d'altra banda pot ser normal donada la fugacitat de la xarxa de l'ocellet. En canvi, el nombre d'usuaris que es configuren l'eina en català augmenta a diari.

L'eina també ens permet, previ a donar-se d'alta amb un usuari de Twitter, saber en quin idioma tenim configurat el nostre perfil, i saber també quin dels nostres usuaris seguits s'han passat al català també en el seu perfil. Curiós veure que l'aplicació et permet veure quina llengua utilitzen quan no és el català, i més curiós encara veure la quantitat de gent que se n'ha despreocupat i ha mantingut el castellà als seus perfils :(

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.