dimarts, 17 de juliol del 2012

Microsoft presenta Office 2013, adaptat per als dispositius tàctils i per a treballar al núvol



Esperàvem de fa temps una versió tàctil del popular programari d'oficina de Microsoft. S'especulaven versions per a tablets i telèfons, i al final així ha estat... o ho ha estat a mitges. Microsoft sembla que d'un temps ençà està fent millor les coses i així ho ha volgut demostrar de nou amb el producte que més ingressos genera pels de Redmond. El nou Office 2013 tindrà un mode per a ser utilitzat en dispositius tàctils per a usar-se amb els dits i amb bolígrafs intel·ligents. Però els dispositius en el que ha estat pensada aquesta característica són els que utilitzen Windows 8, és a dir, la nova tablet de Microsoft, Surface. I fins aquí, perquè no han confirmat si planegen versions natives per a iPads, iPhones, tablets Android o altres dispositius, tot i que és d'esperar que, passat un temps d'exclusivitat que ajudi a diferenciar els seus productes, expandeixin l'ecosistema dels nous Office 2013. De moment, però, tots aquests dispoistius hi tindran accés mitjançant una versió on-line del nou Office 2013, molt en la línia de Google Docs.

Les versions d'escriptori també queden limitades a Windows 7 i Windows 8, quedant marginades del tot les versions XP i Vista del sistema operatiu, i aportant tan sols algunes millores a les ja existents a OSX, però sense versions renovades com sí passa a Windows. L'altra novetat més destacada és, potser, l'ús d'Skydrive com a plataforma d'emmagatzematge al núvol per defecte. D'aquesta manera s'aconsegueix tenir un programari amb accés gairebé immediat a tots els documents des de qualsevol dispositiu que en faci ús. Aquesta característica veu directament de Google Docs que, segurament, està atraient a molts usuaris per la comoditat d'accés i ús que comporta aquesta darrera opció.

Hi ha altres sorpreses agradables, com una botiga d'aplicacions per a intstal·lar-hi mòduls personalitzats, o la integració completa del programari Office 2013 amb Skype. En tot cas, però, millor veure-ho vosaltres mateixos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.