dilluns, 25 de juny del 2012

Windows Phone 8, Microsoft va de debó (per fi)




La setmana passada va ser la setmana de Microsoft, com l'anterior ho havia estat d'Apple i la que estrenem ho serà de Google (que també presenta novetats).

I en la setmana de Microsoft, ja vam parlar de la seva gran novetat, Surface, el seu nou tablet. Però ens faltava abordar l'altre gran anunci dels de Redmond, el novíssim i flamant sistema operatiu Windows Phone 8. No em pregunteu per què, però des de l'inici sempre m'ha cridat l'atenció el sistema Windows Phone com a alternativa a iOS, més fins i tot que Android. Tot i que la desconfiança en els nous sistemes, que sempre neixen mancats per definició de característiques que ja són pràcticament part de la nostra vida diària, feia que molts se n'estiguessin de fer el canvi. Precisament, aquest nou WP8 ve a resoldre alguns d'aquests problemes i el que farem és destacar només allò que pot ser interessant d'aquest nou software i allò que pot fer-lo fracassar.

Per una banda, Windows Phone 8 comparteix el mateix nucli que el també pròxim Windows 8. Tot plegat ajuda molt a tothom, sobretot pel que fa a la programació d'aplicacions per als dos sistemes a la vegada. Traduït, volem dir que un mateix desenvolupador podrà treballar en els dos softwares en paral·lel sense un cost afegit significatiu, el que deriva en molts més aplicacions per als mòbils de Microsoft.


MÉS MILLORES

Podríem anar-les desgranant totes, però és molt més interessant veure on encerten i destaquen les novetats del Windows Phone 8:

  • Compatibilitat amb nous processadors amb diversos nuclis de procès.
  • Suporta noves resolucions de pantalla, també les més grans del mercat.
  • Nokia Maps com a aplicatiu de mapes del sistema. Aquesta novetat és especialment llaminera, doncs a la ja anomenada dels Nokia Maps, hem d'afegir novetats com navegació turn by turn, mapes offline per evitar necessitar connexions (especialment útil si s'és de viatge, quan realment cal utilitzar els mapes i gps del teu telèfon) i moltes més capacitats d'interacció amb l'entorn (ULL! Apple, tant Google com Microsoft donen mil voltes al seus nous mapes).
  • Nova interfície Metro, més ben ajustada, amb nova pantalla d'inici, i més possibilitats de personalització.
  • Millores de seguretat en el sistema molt orientades a les empreses.


#EPICFAIL DE WP8 (o no...)

I la fragmentació va arribar als mòbils de Microsoft...! Amb aquesta frase resumiríem el gran error d'aquest nou sistema operatiu, i és que és incompatible amb els terminals apareguts fins a dia d'avui, inclòs els Nokia Lumia.

En el cas de Nokia, però, han afirmat que hi haurà una versió Windows Phone 7.8 que aportarà als seus dispositius algunes de les novetats del nou WP8. Tot i així, els terminals mòbils que suportin la versió del sistema de Microsoft hauran de ser nous de trinca.

Això pot no ser un problema del tot. Windows Phone 7 va ser un bon punt i a part en la bona direcció de Microsoft però, a més d'arribar tard, era un sistema operatiu encara a les basseroles i amb poques capacitats de combatre els reis del mercat, iOS i Android. Tot fa semblar que aquesta nova versió ha begut de l'experiència acumulada amb l'anterior i que arriba amb les armes apunt per plantar guerra de la bona. Les expectatives són altes i ens mantindrem atents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.