dijous, 7 de juny del 2012

Nous mapes 3D de Google per plantar cara a Apple

Google ha presentat la nova versió del seu popular Google Maps. Com a mínim la nova visualització 3D que "en poques setmanes" arribaran a tots els dispositius mòbils, tant Android com iOS.

La presentació d'aquesta nova tecnologia de mapejat 3D fotorealístic s'ha dut a terme pocs dies abans que Apple presenti, segons les darreres informacions que corren per la xarxa, la seva nova aplicació de mapes que faria que els de Cupertino deixessin de dependre de Google als seus dispositius mòbils.

Entre les novetats més destacades dels nous mapes de Google cal esmentar la nova visualització 3D, molt més veraç i acurada que l'actual i la possibilitat de descarregar mapes offline. Aquesta darrera funció és especialment destacable ja que, qui no ha intentat utilitzar els mapes durant un viatge sense voler pagar més per la tarifa de roamming i ha hagut de recórrer a aplicacions de tercers no sempre gratuïtes? A partir d'ara aquest maldecap s'acaba i qualsevol usuari de Google Maps podrà descarregar una àrea destacada al seu dispositiu, podent-hi accedir des de qualsevol indret del món i tenint a la seva disposició les metadades habituals dels mapes.

I, com qui no vol la cosa, Google ha volgut mostrar també el seu interès i preocupació pels usuaris d'iOS, a qui tradicionalment ha deixat bastant de banda, centrant gran part dels seus esforços en els usuaris d'Android. Així doncs, la companyia del cercador ha anunciat una actualització per a Google Earth que incorporarà les dades de mapeig i que permetrà a l'aplicació ser una alternativa a la nova aplicació de mapes d'Apple. Tot fa pensar doncs que s'inicia una dura competència entre les dues empreses per conquerir el mercat dels mapes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.