dissabte, 23 de juny del 2012

Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona sol·liciten els dominis .catalonia, .bcn i .barcelona


En un comunicat de premsa, la Fundació .Cat ha fet saber que L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya demanen a ICANN els dominis .barcelona, .bcn i .catalonia, les candidatures dels quals han estat coordinades per l'entitat gestora del .cat. A continuació passem a mostrar part del comunicat:



L'ICANN, l'organització que regula el funcionament d'Internet, acaba de fer públiques les vora dues mil candidatures presentades arreu del món per a esdevenir futurs dominis d'Internet de primer nivell -gTLD-. En destaquem tres, dues presentades per l'Ajuntament de Barcelona: el .bcn, reservat com a marca per a l'ús exclusiu de l'Ajuntament, i el .barcelona, d'ús públic per a la comunitat local. La Generalitat de Catalunya opta pel .catalonia, d'ús exclusiu del Govern per a la projecció del país a l'estranger.

La confiança posada en puntCAT per a liderar aquestes tres candidatures és un reconeixement públic a la bona feina desenvolupada per l'entitat privada que gestiona el .cat, el domini de primer nivell propi de la comunitat catalanoparlant, el qual disposa d'una contrastada experiència reconeguda dins la indústria dels dominis d'Internet. puntCAT, ha assessorat també als equips que han presentat candidatures dels dominis lingüístics i culturals que segueixen el seu exemple, com el .gal per la llengua gallega, el .eus pel basc, el .scot per la comunitat escocesa o el .bhz per la bretona. En paraules de Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT, “estem ben orgullosos de l'interès del Govern i l'Ajuntament en que puntCAT lideri aquests projectes. Hem treballat en aquestes tres candidatures amb la mateixa dedicació amb la que vam preparar la del .cat, el qual després de sis anys continua sent un domini capdavanter al món per la seva excel·lència tècnica, solvència i utilitat per a la nostra comunitat. Volem mantenir la Societat de la Informació catalana a primera línia mundial i això passa, ara mateix, per disposar dels dominis d'Internet que complementin la projecció exterior del nostre país i potenciïn la ciutat de Barcelona com la capital de Catalunya al món”.

El procés pel qual s'aprovaran els dominis que configuraran la nova Internet serà llarg i complicat. Cap a principis de juliol ICANN anunciarà els terminis i la metodologia d'avaluació de les candidatures, tenint en compte la solidesa dels projectes i la seva viabilitat econòmica, i evitant la duplicació de propostes per un mateix domini.


Per a accedir a més informació sobre els dominis podeu veure el comunicat de premsa emès per la Fundació .Cat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.