dimecres, 20 de juny del 2012

Twitter s'estrenarà en català el proper 5 de juliol




Twitter ha anunciat que llançarà la interfície en català de la plataforma d'aquí unes tres setmanes, previsiblement el pròxim 5 de juliol. No obstant això, els voluntaris que han participat en la traducció ja poden accedir a la versió catalana de la xarxa social des d'ahir a la tarda en una versió beta, segons ha explicat la companyia nord-americana en un comunicat. L'objectiu és que els serveixi per veure com queda la versió en català posada en context i puguin "votar o suggerir les millors traduccions per cada porció del lloc web". L'anunci de la traducció al català es va anunciar el passat mes de maig però la demanda dels internautes es remunta a fa més d'un any i mig.

La traducció al català de Twitter arribarà al mateix temps que la incorporació del basc, l'afrikaans, el txec, el grec i l'ucraïnès. El procés de traducció a totes aquestes llengües s'ha fet utilitzant "un nou conjunt de característiques" que Twitter ha creat "per fer el procés de traducció més ràpid", assegura el comunicat.

Twitter apunta que té planejat llançar les primeres versions públiques de les traduccions a les noves sis llengües el pròxim 5 de juliol. "Les llengües que estiguin 100% traduïdes llavors estaran disponibles per a tots els usuaris canviant la seva configuració", assegura el text publicat al web del Centre de Traduccions de la companyia nord-americana.


El reclam de la traducció de Twitter a la llengua catalana ha portat molta cua i es remunta a fa més d'un any i mig, quan es va posar en marxa l'etiqueta #twitterencatala. Va ser llavors que el periodista Albert Cuesta va començar a recollir suports a través de la xarxa. El febrer del 2011 el conseller delegat de Twitter, Dick Costolo, no es va mullar massa quan li van preguntar per la traducció al Mobile World Congress.


Mesos més tard, fins i tot el Govern va emetre un comunicat a favor de la incorporació del català a Twitter, dies després que la companyia anunciés noves traduccions deixant de banda la catalana. Finalment, el passat mes de maig, la companyia de la gran xarxa social va anunciar que Twitter parlaria finalment en català, de la mateixa manera que ja fa temps que fan altres grans plataformes del web 2.0 com Facebook o YouTube.

  • Font: Agència Catalana de Notícies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.