dimarts, 12 de juny del 2012

Els mapes d'Apple s'independitzen de Google



Ja s'ha desvetllat la gran aposta d'Apple per als seus dispositius mòbils. Els nous 'Maps' d'iOS arriben amb tot el que prometien i volen deixar en el passat la fructífera relació entre l'empresa de la poma i Google.

Integrada en el nou sistema operatiu iOS6, també presentat ahir durant la WWDC 2012 d'Apple, la nova aplicació de mapes d'Apple arriba carregada de novetats respecte l'actual. I destaca que, per fi, s'afegeix l'opció de navegació mitjançant Turn-by-turn, una nova funcionalitat que anirà dient a l'usuari les ordres de navegació pertinents, les quals també estaran disponibles a la pantalla de desbloqueig del dispositiu. Aquesta, però, només estarà activa per a l'iPhone 4S i els iPads de segona i tercera generació.

L'integració amb SIRI, l'assistent de veu de Cupertino, serà total, més ara que la versió en castellà també quedarà inclosa a l'aplicatiu (de moment res se'n sap de la rumorejada versió en català). S'inclou també una nova visió 3D, amb mapes vectorials, una interfície gràfica més neta, un ús intel·ligent de la càmera, i la nova visió Flyover, que ens permetrà visitar les ciutats d'una manera prou espectacular.

Per finalitzar amb els sistemes integrats en l'aplicació, cal destacar-ne dos d'importants. Per una banda, s'inclourà informació de trànsit real, és a dir, que l'aplicació ens avisarà d'on i quan s'hagi produït un accident per tal de poder-lo evitar, una funcionalitat ja integrada a altres aplicatius de mapes similars. Finalment, hi haurà una integració total amb Yelp, per tal de poder oferir a l'usuari informació dels locals del seu entorn.

La nova aplicació de mapes vindrà integrada amb el nou sistema operatiu iOS6, que, si tot va com prometen, té previst el seu llançament oficial a la tardor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.