dilluns, 25 de juny del 2012

Neix idigital.cat, el portal de referència TIC de la societat digital catalana


Ciutadania i empreses, destinataris finals de les polítiques d’impuls de la societat digital catalana del Govern de la Generalitat, disposen des d’avui d’accés al portalidigital.cat, el lloc web del Pla idigital. Aquest pla, que va ser aprovat pel Govern ara fa exactament un mes, és la nova estratègia digital catalana que ha de permetre convertir Catalunya en un referent d’innovació digital generador de creixement econòmic, competitivitat empresarial, ocupació de qualitat i transformació de l’Administració per millorar la qualitat de vida d’empreses i ciutadania.   

El nou portal, concebut com un espai funcional i dinàmic, pretén ser la gran porta d’entrada d’empreses i ciutadans a tots els projectes i iniciatives inclosos al Pla idigital per impulsar el desenvolupament de la societat digital catalana i l’espai on adreçar-se per obtenir-ne informació. Així, CiutadaniaEmpreses TIC i Pimes i autònoms tenen en aquest portal els seus perfils diferenciats, des dels quals els usuaris d’aquests tres àmbits podran accedir als continguts específics de cadascun d’ells: notícies, enllaços a les webs dels projectes principals, entrevistes, casos d’èxit, espais d’orientació i assessorament, jornades, enllaços d’interès, estudis, etc.

Igualment, l’usuari d’idigital.cat podrà donar-se d’alta al portal mitjançant l’opcióSubscriu-te al butlletí, on se li demanarà que creï el seu compte idigital per poder triar quin o quins butlletins electrònics vol rebre: el mensual d’informació general sobre projectes i notícies del Pla idigital, el setmanal amb el calendari de totes les sessions de formació i altres jornades que, sota el paraigua de l’idigital ofereixen les diferents entitats implicades en el programa, o un altre de periodicitat mensual amb el calendari de fires i congressos internacionals. De la mateixa manera, el portal condueix a les dues eines 2.0 amb què compta el pla idigital: el canal @tic de Twitter i el GruP TIC Catalunya de la xarxa Linkedin.

El nou portal idigital.cat absorbeix els continguts i recursos de portals existents fins ara (com TIC.cat i pimestic.cat, que desapareixen com a tals) i n’aglutina d’altres que mantenen la seva pròpia personalitat com a projectes associats al Pla idigital, com araactic.cat o punttic.cat).

Marca pròpia per a una estratègia de país
Coincidint amb l’activació del nou portal idigital.cat, el Pla idigital estrena la marca idigital, una imatge gràfica pròpia que identifica tots els projectes i actuacions inclosos en el pla amb un doble objectiu: facilitar la difusió i comunicació de les iniciatives del diferents agents implicats en el pla i aconseguir que els destinataris finals d’aquestes iniciatives, és a dir, empreses i ciutadans, les associïn amb una estratègia de país, basada en un innovador model de col·laboració público-privada integrada i eficient.

Precisament, aquest model de col·laboració integrada, que també cerca sinergies entre els diferents agents del sector d’arreu de Catalunya i a escala internacional, es tradueix en el model de governança del Pla idigital, format per diferents òrgans encarregats de la gestió i el seguiment del programa a diferents nivells per tal d’assegurar l’eficàcia i eficiència del pla.

En aquest sentit, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar la setmana passada l’Ordre  de creació del Consell Assessor de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (Consell TIC), com a òrgan col·legiat assessor del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de polítiques de telecomunicacions i societat de la informació, per tal de coordinar les actuacions dels agents sectorials orientades a impulsar les TIC a Catalunya. El model de governança del Pla idigital preveu la participació d’aquest Consell, que s’adscriu al Departament d’Empresa i Ocupació mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en el seguiment i assessorament del pla, tot integrant-lo com a òrgan consultiu.

D’acord amb la voluntat del Govern d’aglutinar-hi el màxim nombre d’agents vinculats a les TIC a Catalunya, el Consell TIC està obert a totes les entitats del sector que vulguin adherir-s’hi, que podran adreçar una carta d’adhesió al Consell TIC en què manifestin la seva voluntat de fer-ho i el valor que poden aportar. En cas que el Consell ho consideri oportú, aquesta adhesió es podrà materialitzar en la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’entitat, o en la seva participació en els fòrums de debat que es considerin convenients.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.