dilluns, 19 de novembre del 2012

El #debatTV3 arriba al Trending Topic mundial


Cap a mig debat electoral d’ahir al vespre saltava la notícia que s’ha convertit en el veritable punt d’interès digital d’aquestes eleccions: el hashtag oficial escolit per TV3 per a l’ocasió, #debatTV3, es convertia en Trending Topic mundial.

No està clar com es valoren les tendències a Twitter. Els de l’ocellet són molt recelosos d’explicar-ho per evitar que un individu concret i particular en pugui fer-ne ús de manera continuada. Ser Trending Topic és una manera de mesurar l’interès que un tema concret desperta a la xarxa i si això es fos controlable estaríem alterant l’objectivitat natural que se’n desprèn. Per això que, de la mateixa manera que Google amb els posicionaments al seu cercador , Twitter vigila de no donar mai la seva fórmula particular per a calcular-ho. A partir d’aquí podem especular que el hashtag #debatTV3 va aparèixer, com va anunciar Carles Pellicer al final del debat, en la desmesurada quantitat de 16.000 piulades, i 90.000 totals segons el darrer recompte fet. Mitjançant allò que a les xarxes socials en diuen influència digital, finalment va escalar a la primera posició del rànquing durant la primera hora del debat i entre les primeres la resta del programa.

Això no és puntual. Forma part d’un interès creixent de la comunitat mundial en la situació catalana. Cada vegada hi ha una sensació creixent que Europa s’hi juga molt en aquestes eleccions. Comptem quantes nacions no reconegudes com a estat podrien acabar seguint Catalunya en la seva justa reinvidicació i obtindrem el veritable motiu pel qual el debat d’ahir era absolutament trascendent arreu. Per tant, una petita reflexió a mode de conclusió. Si Catalunya, representant l’1,5% de la població europea i un percentatge molt més ínfim de la població mundial, és capaç de situar un Trending Topic mundial a la primera posició, és que ja comptem al món.

(Per cert, una reflexió puntual. El hashtag #prayforNavarro també va arribar a les primeres posicions del Trend... Una bona manera d’analitzar les actuacions d’uns i d’altres)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.