dimarts, 24 d’abril del 2012

SkyDrive, el 'núvol' de Microsoft estrena aplicacions per a Windows i Mac OS


SkyDrive és el sistema que Microsoft té per sincronitzar i emmagatzemar els teus arxius personals al 'núvol'. Com altres empreses, va ser la seva resposta a l'èxit aclaparador del servei Dropbox. Ara, però, en fan un servei més complet amb el llençament de les noves aplicacions per a sistemes operatius Windows i Mac OS, que se sumen a les ja existents per a Windows Phone i iOS, i que s'actualitzen a la versió 2.0.

El funcionament és d'allò més senzill. Una vegada instal·lada l'aplicació corresponent funciona com el mateix sistema d'arxius del sistema operatiu sobre el que es treballi. Qualsevol modificació en els arxius sincronitzats a SkyDrive serà accessible des de qualsevol dispositiu on tinguem l'aplicació instal·lada. Aquest funcionament no és nou, ja es venia veient d'un temps ençà a Dropbox i l'iCloud d'Apple també té un funcionament similar, tot i que més limitat (el que no vol dir menys còmode).

Un altre canvi que Skydrive estrena amb les noves aplicacions és la desaparició d'un dels seus grans alicients, els comptes gratuïts de 25 Gb de capacitat. Ara tots els comptes nous gratuïts passen a disposar de 7 Gb de capacitat, més coherent amb el mercat amb el que s'emmiralla el servei. Tot i així, s'afegeixen plans d'ampliació d'aquesta capcitat a través d'un pagament anual: 10 Gb per 10$/any, 50 Gb per 25$/any i 100 Gb per 50$/any. Els que ja disposin del compte gratuït de 25 Gb que Microsoft oferia inicialment tenen un temps limitat per a reduïr el contingut fins a la nova capacitat de 7 Gb si no volen haver de pagar.

Aquest moviment per part de Microsoft arriba en un moment interessant del sector. Tots els indicis apunten que Google té previst presentar el nou servei d'emmagatzematge al 'núvol', Google Drive, durant la propera setmana, de la mateixa manera que Samsung, també en breu, mentre que Dropbox no fa més que millorar encara més les prestacions dels seus usuaris per consolidar-se davant les amenaces dels gegants del sector.

Descarregar SkyDrive de Microsoft

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.