dijous, 26 d’abril del 2012

Internet Explorer i Chrome pugnen per ser els navegadors més utilitzats del món


Unes dades d'Statcounter sobre l'ús dels principals navegadors d'arreu del món han servit per veure que el que fins ara el rei, Internet Explorer, va de cap a caiguda.

De fet, el navegador de Microsoft només conserva el seu regnat irrefutable a 'casa seva', a Nord-Amèrica, i segueix sent líder també a Oceania, continent amb una clara influència nord-americana. En canvi, el gran triomfador d'aquestes xifres és Google Chrome, que guanya adeptes dia a dia i que, segons les dades, podria haver usurpat ja la segona posició a Mozilla Firefox.


Al gràfic superior, el·laborat pel web pingdom.com, es pot veure molt clarament com es distribueix l'ús dels diversos navegadors arreu del món. Del que s'hi veu es desprenen algunes conclusions interessants.

Per una banda, és improbable que Microsoft recuperi la primera posició que tants anys havia ostentat arreu del món, tot i que a nivell global es manté, seguida molt d'aprop per Chrome. D'altra banda, Mozilla Firefox es manté com el més utilitzat a Europa i Àfrica. En el cas del vell continent, però, podríem parlar d'un empat tècninc entre els tres primers, fet bastant coherent amb les polítiques antimonopoli que la Unió Europea va exercir en el seu dia sobre Microsoft. Finalment, cal destacar que altres navegadors com Safari o Opera segueixen sense alçar-se en els podis continentals.

Així doncs, les dades finals d'ús dels navegadors arreu del món queden d'aquesta manera (ordenats del més al menys utilitzat): Internet Explorer (34%), Chrome (31.2%), Firefoz (25%), Safari (7.1%), Opera (1.7%), Altres (1%).

I vosaltres? Quin navegador utilitzeu per defecte?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.