divendres, 27 d’abril del 2012

Amazon conquereix la meitat del mercat de tablets Android amb el seu Kindle Fire



Amazon segueix tenint motius per ser feliç. Kindle Fire, el seu 'llibre electrònic' tablet, amb pantalla a color, no deixa de sumar bons resultats. Segons un anàlisi de mercat fet per la consultora ComScore, Kindle Fire ja hauria assolit el 54,4% del mercat dels dispositius tablet que funcionen amb el sistema operatiu Android de Google.

Podem trobar dos factors d'èxit claus i rotunds en aquestes bones xifres. Per una banda, el preu del Kindle Fire, de 199 dòlars, se situa en per sota una barrera psicològica, la dels 200 dòlars, que no té competència. Precisament les empreses que treballen amb Android en els seus productes tot just ara comencen a treure dispositius d'entrada de gama a preus relativament assequibles.

El segon motiu, tant important com el primer, és la concepció inicial del producte. Si un usuari vol veure pel·lícules, llegir llibres, escoltar música, i navegar per internet, és el que el Kindle Fire li ofereix. Ni més ni menys. I amb un entorn totalment controlat per Amazon, on les seves aplicacions i serveis s'integren a la perfecció amb el producte, i on la versió del sistema operatiu és absolutament indiferent. Per tant, encert per a Amazon el que decidís desenvolupar des de zero la seva pròpia versió d'Android.

Val a dir que els números de ComScore els fan tenint en compte les conexions a internet des de tablets Android, és a dir, l'ús que d'elles se'n fa, en comptes de valorar-ne les ventes, pel que els resultats, tot i ser inexactes, poden aproximar-se bastant a la realitat del mercat. El gran damnificat d'aquesta guerra de números és Samsung i el seu Galaxy Tab. Han passat de controlar el 24% al 15,4% del mercat de tablets Android. Potser ben aviat haurem de deixar d'utilitzar el terme iPad-Killer per a tots els dispositius que neixen amb la voluntat de fer front a la tablet d'Apple i haurem de fer servir KindleFire-Killer. De moment, sembla que Amazon va pel bon camí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.