dilluns, 13 d’agost del 2012

Microsoft va renaixent lentament



Una notícia ha omplert la xarxa les darreres setmanes: Microsoft ja té a punt el seu nou Windows, això ja se sabia, i té previst posar-lo al mercat el proper 26 d’octubre. A la imatge que acompanya l’article podeu observar com serà el seu embalatge, tot i que també està previst vendre’l on-line com altres competidors fan de ja fa un temps enrere.  Així doncs, posem tots la creueta al calendari perquè el nou sistema operatiu dels de Redmond fan venir ganes de còrrer a provar-lo.

Microsoft no és una empresa qualsevol. Aquesta afirmació, que pot semblar redundant tenint en compte tot el que han fet a la casa de les ‘finestres’, queda en un no res quan els malintencionats busquen comparacions. És clar que qualsevol empresa de llarga trajectòria té alts, però també té baixos, i les darreres dades de Microsoft feia pensar que actualment estava vivint un dels moments més baixos de la seva història. Però des que va ser fundada l’any 1975, l’empresa d’Steve Ballmer (successor en el càrrec a Bill Gates), ha sabut tirar endavant. I ara es troben en una cruïlla.

És cert que mai com ara s’havia dubtat tant de la seva capacitat d’autoregenerar-se, però Microsoft es mou. Windows 8 és un sistema operatiu essencial en la seva supervivència a llarg termini. I és tant important com potser ho va ser en el seu dia Windows XP, Windows 95, o l’altrament recordat MS-DOS. Amb la vuitena iteració del sistema operatiu per excel·lència es juguen la credibilitat com a empresa i la fidelitat dels usuaris. I és que porten massa anys deixant-se arrossegar per un corrent d’autocomplaença ingrat. Però tota empresa, com deia, té alts i baixos, també Apple, que ara mateix sembla intocable, els va tenir, i hem de saber-ho respectar.

I si Windows 8 buscar seguir sent l’standard dels consumibles, Windows Phone 8 busca ser-ho al mercat mòbil on, per ara, Microsoft no ha dominat. Podríem dir que ni se n’ha apropat. Però sembla que es va pel bon camí si fem cas de les darreres xifres que indiquen una crescuda del 115% de Windows Phone en el darrer any. El cert és que es temia que el sistema operatiu mòbil de Microsoft hagués arribat una mica tard respecte els competidors, i tot i que això encara no ha estat rebatut, s’ha de reconèixer que va nèixer amb bones idees i que aquestes estan sent explorades i millorades. Fins i tot ens porta bones notícies pels usuaris catalans, doncs des de Microsoft asseguren que el nou Windows Phone 8 tornarà a estar en català després que les versions 7 del sistema operatiu el fèssin desaparèixer. Tot plegat, com dèiem, una nova cruïlla en una empresa que és apunt d’arribar a les quatre dècades de vida havent viscut entre els més grans i cercant reinventar-se com mai abans havia necessitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.