divendres, 25 de gener del 2013

TransferTec, una plataforma digital d’oferta i demanda per multiplicar l’accés de les empreses a la innovació



Foment del Treball, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i l'Associació Catalana de Tecnologia (ACTec) han iniciat recentment un projecte, TransferTec, per connectar la recerca amb les necessitats de l’empresa tot potenciant el paper dels agents de transferència tecnològica. El projecte es desenvolupa sota la plataforma innogetCloud, una eina d’innovació oberta d’ofertes i demandes tecnològiques en format cloud desenvolupada per l’empresa Innoget, que permetrà a les empreses de Catalunya tenir un accés ràpid a respostes i solucions per als seus reptes tecnològics.

D’aquesta manera, gràcies al projecte impulsat per Foment, més de 60 centres i agents integraran la seva oferta en la cadena de valor de la innovació de forma completa, des de la generació del coneixement bàsic fins a la implementació en el teixit productiu. El projecte respon a la voluntat conjunta de les tres entitats de comprometre’s en l’impuls de l’R+D+I per a un canvi en el model productiu del país que el faci sostenible i reverteixi la tendència negativa actual.

La posada en marxa de TransferTec pretén ser un pas fonamental en l’acceleració de la relació entre els recercadors i les empreses. Les entitats impulsores de TransferTec confien que contribueixi al disseny i implementació d’espais d’oferta i demanda de transferència tecnològica que cobreixin de forma exhaustiva les necessitats d’innovació del teixit empresarial català i també de les Administracions. En aquest darrer cas, és especialment important l’establiment de circuits que aprofitin el potencial de la compra pública per incentivar la innovació a l’empresa catalana i la seva competitivitat a nivell internacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.