dimarts, 15 de gener del 2013

iPhone 6 o iPhone mini?


Desprès del rebombori organitzat per Apple els darrers mesos del 2012 poques coses ens queden clares ja. L’iPhone 6 (nom provisional que se li atorga al proper model dels de la poma) n’és una d’elles. Fins fa poc més d’un any els iPhone es presentaven abans d’estiu. I ja està. Apple tenia any rera any un únic model de telèfon nou, el seu buc insígnia, que arrasava en ventes a preus poc populars. D’altra banda la competència anava traient desenes de models també any rera any tot esperant encertar-la amb un d’ells (simplificant, així va sorgir l’èxit dels Galaxy de Samsung). I el que tothom ‘sap’ és que l’iPhone 6 seguirà aquesta tendència instaurada. Però i si aquest telèfon no aparegués tot sol?

La presentació de l’iPad mini ens va deixar a tots astorats, i no per poc esperada, doncs Apple s’introduía en un nou nínxol de mercat. Tots recordem les paraules d’Steve Jobs on deia que la mida dels iPad actuals eren les adequades i que, per tant, les inferiors no tenien sentit. Fins que aparegué un iPad mini. L’excusa? Es diu que el preu, però el més segur és arribar a més nínxols de mercat que l’iPad ‘standard’, el qual alhora creixia en característiques i tecnologia amb les pantalles retina. Això sí, l’iPad mini promet i atorga la mateixa gran experiència d’usuari d’Apple. Doncs amb el proper o propers iPhone pot passar el mateix. Des d’Apple insisteixen en que no trauran un iPhone ‘barat’, tot i que barat no vol dir econòmic. S’especula que l’iPhone 6 vindrà amb un salt tecnològic (més càmera, millor processador, més memòria de procés, etc.) i el mateix disseny. I a més, però, podria venir acompanyat d’un nou iPhone mini que comencés a captar nous usuaris?

Tots sabem que Apple manté a la venta els telèfons antics a preus reduïts. Fent un exercici d’imaginació algú es podria imaginar un iPhone 4S amb un disseny i tecnologies base renovades? Nova pantalla a l’alçada de les actuals, nou disseny, nova càmera i, aproximadament, a la meitat de preu que un iPhone 6. Sense ser un telèfon barat, doncs, estaríem parlant d’una nova gama de dispositius de potència reduïda (que no vol dir antiga). És el que Apple ha fet ja amb el Mac mini, o l’actual iPad mini, pel que no és de bojos acceptar que pot ser cert.

Per tant, què ens preparen enguany, un iPhone 6, un iPhone mini o tots dos alhora? El que és ben segur és la renovació del sistema operatiu iOS. La propera versió, iOS7, ha d’esdevenir essencial per al futur de l’empresa en el sector mòbil. No és quelcom que ens hagi de preocupar, doncs els de Cuppertino sempre han sabut trobar la tecla adequada just quan calia. Però la sensació actual d’un parell d’anys ençà és que iOS s’està quedant enrere respecte sistemes operatius com Android, Windows Phone 8 i el proper BlackBerry 10, que té molt bona pinta. Cal renovar ja. I aquí és on canviarà de nou l’experiència d’ús dels dispositius mòbils d’Apple, s’entén que a millor. A igualtat de software, un iPhone mini segur que es pot equiparar a un iPhone 6 en experiència d’ús malgrat el germà gran tingui més i millors prestacions. Això és el que farà gran al proper iPhone, sigui quin sigui el seu preu.

Sí, són noves maneres de fer per a Apple. I sí, res ho sosté fins que tot s’ensenya al món. Però la vida ens canvia a tots, fins i tot aquells que viuen en l’statu quo més absolut. Apple, que de la mà d’Steve Jobs seguia una ruta inamovible, sembla que ha trobat en Tim Cook el revulsiu que tots necessiten de tant en tant o, com es diu col·loquialment, ‘canviar-ho tot perquè tot segueixi igual’.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.