dissabte, 18 de maig del 2013

Google per a tots i a tot arreu


Google ha descobert les cartes amb les que es guiarà els propers mesos. La seva conferència anual d'enguany ha semblat una aturada en una àrea de descans més que una explosió de novetats com l'any anterior. Però crec sincerament que tres detalls del que han explicat són una veritable declaració d'intencions a tenir molt presents i que, a mig termini, poden capgirar tot el panorama tecnològic al seu favor.


Hangouts: missatges per a tothom...

...o com a mínim per a Android i iOS. Google unifica tots els seus serveis de missatgeria en un de sol. El resultat és una única aplicació, Hangout, per enviar-nos missatges, fer videoconferències, compartir imatges, etc. I en podran fer ús, a més, tant usuaris d'Android com d'iOS. L'aplicació arriba a omplir un buit, doncs fins ara era molt complex trobar una única aplicació que pogués fer tot això. Whatsapp n'era un bon exemple, però sense capacitat per fer videoconferències queda ara un pas enrere. Això pot provocar que aplicacions com el mateix Whatsapp, imessage d'Apple o Blackberry Messenger caiguin en desús. Justament, dos dies abans que Google parlés, BBMessenger va ser anunciada per a totes les plataformes. El moviment volia tenir un efecte contrarestador vers l'imminent anunci de Google, però potser arribava tard. Al contrari que amb Blackberry, som molts els que per una banda o una altra estem ja usant els serveis de Google, i amb això hi ha prou per a fidelitzar-nos al nou Hangout.


Telèfons 'Google Edition'...

...o el que és el mateix: agafar el millor terminal Android del mercat i posar-li la marca Google arreu. Els de Mountain View s'alien novament amb Samsung i el seu terminal estrella, el recentment estrenat Samsung Galaxy S4, per introduir-li una versió 'pura' del seu sistema operatiu Android, sense afegits de cap mena. Disponible a partir d'aquest estiu, aquest telèfon costaria els mateixos 649€ que la versió actual. Molta gent ho veu com un moviment estrany per part de Google, però jo ho trobo lògic. La gama Nexus tenia un objectiu, marcar la línia a seguir pels fabricants en matèria de telefonia Android. I això s'ha aconseguit. Als Nexus sempre se'ls havia recriminat que sí, que eren molt bonics, però que no, no eren els telèfons més avançats del moment. Doncs ara això ja no serà així. Més que de Google, aquest és un nou cop d'autoritat de Samsung sobre la competència.


Mapes per a tots...

... i per a tots els dispositius imaginables. No prou contenta amb tenir la millor aplicació de mapes del mercat, Google ha refet l'aplicació per a mòbils i ha creat una interfície específica per a tablets. Això vols dir que els iPads podran gaudir, finalment, de la famosa aplicació de mapes tal com la gaudim ara des dels mòbils. Els Android reben també el nou disseny que ja es va estrenar a Apple i les tablets Android aniran rebent, de mica en mica, l'actualització. Però a més s'ha dissenyat una nova versió per als mapes d'escriptori, els que utilitzem des de l'ordinador. Tot plegat, malgrat sembli poc, és prou espectacular com per malpensar i creure que el principal objectiu d'aquesta renovació és la de deprimir a la competència que intenta apropar-se als Google Maps.


Google ha anat ensenyant més cosetes dedicades a nínxols més específics. En destaca un nou servei, 'All access', una plataforma per escoltar música on per 8€ al mes tindrem tota la música desitjada. També una xarxa social per a jocs mòbils on se centralitza l'activitat dels jugadors, tant des d'Android com d'iOS (nou atac als sistemes tancats d'Apple) i un renovació a fons de Google+, la xarxa social que fa tant temps intenten tirar endavant.

Al final, la sensació que em queda és que Google s'ha reposicionat molt bé en all`p que millor sap fer, oferir serveis. Però també amb moltes coses pendents per ensenyar, potser de cara a la propera campanya de Nadal, pel que no dubteu que després de l'estiu tindrem molt moviment en el camp de les TIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.