divendres, 3 de maig del 2013

Arriba el Galaxy S4: excel·lència com a argument principal



Des del passat cap de setmana ja es pot anar al distribuïdor més proper a comprar el nouGalaxy S4 de Samsung. És el successor del popular ‘SIII’, el primer telèfon (amb el permís dels seus predecessors) que va aconseguir fer ombra (i superar) al totpoderós iPhone d’Apple. Per això s’esperava molt d’aquesta nova iteració dels sudcoreans i sembla que els resultats no deceben.
Amb un processador de darrera generació, un disseny reconeixible i una envejable pantalla de 5 polzades, aquest telèfon se situa a l’avantguarda tecnològica de la telefonia mòbil. L’autèntica millora real, més enllà de l’exigida evolució tecnològica de la seva potència bruta, passa per una nova pantalla Super AMOLED de resolució Full HD 1.920×1.080 i 441 ppi el que, traduïnt-ho, la converteix potser en las millor del mercat. Era l’element més criticat a l’anterior generació doncs la pantalla de l’SIII tendia a ‘blavejar’. Tot i així he de dir que, després de provar-lo, segueix requerint recalibrar-la per trobar el punt just d’ús on els colors no se sobresaturin i es manté inamovible el fet que els blancs segueixen ‘blavejant’ un pèl. Però això no amaga enguany les meravelloses prestacions que ofereix la pantalla.
Un dels punts que més dur treballa Samsung és la personalització del software propi que ja va tenir el seu màxim exponent en l’anterior generació amb l’assistent de veu propi S Voice, i que venia a contrarestar l’efecte que Siri tenia amb els productes Apple. Ja parlava en un article anterior arran de Facebook Home, la inportància, cada vegada més, de les personalitzacions del software en el sistema operatiu Android. Amb l’S4 s’ha potenciat al màxim aquesta vessant i s’han desenvolupat noves funcions. En destaco, sobretot, la possibilitat de fer funcionar les dues càmeres del telèfon alhora (això pot crear una nova moda de fer fotografies), l’implementació de gestos per controlar la pantalla sense tocar-la o el seguiment intel·ligent de la mirada de l’usuari que, per exemple, atorga funcions com la d’aturar un vídeo quan s’aparta la vista de la pantalla. Tot per diferenciar aquest dispositiu de la competència. Però molts d’aquests avenços queden en desús per manca de demanda real dels usuaris, pel que cal veure si els compradors ho consideren un factor diferencial o si ho troben simples focs d’artifici sense ús pràctic.
I és que el nou Galaxy SIV, que parteix d’un preu de terminal lliure de 679€, no està sol enguany en el competit mercat dels Android d’alta gama. I Aquí és on falla potser aquest telèfon, en no tenir en compte a la competència. Sent un dispositiu ‘premium’, és a dir, el millor de la gama, no s’han preocupat gaire del seu disseny exterior que, sí, segueix la reconeixible línia dels sudcoreans, però també utilitza materials de fabricació plàstics gens sorprenents. Molt allunyats, per xemple, de l’XPERIA Z de Sony, amb un impecable disseny amb vidre templat, o l’HTC ONE, fet d’alumini, un mateiral noble per a un telèfon. Si l’autèntica revolució va arribar l’any passat, aquest nou Samsung Galaxy S4 millora tots els arguments per assentar-la i fer-la arribar a l’excel·lència. Faltarà veure, però, si això és suficient per fer front a la nova competència sorgida d’unes marques que s’han posat les piles i han construït els fonaments per desbancar Samsung de la còmode posició de lideratge a la que es troba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.