dijous, 5 de setembre del 2013

#GalaxyGEAR, l'Smartwatch de Samsung que s'avança a tots


Acaba l’estiu i arriben les novetats TIC. La fira IFA de Berlín és el punt de trobada del final de vacances i que, en bona mesura, mostra molts dels productes que es vendran a les properes festes nadalenques. Aquest és el cas del Galaxy Gear de Samsung, un rellotge intel·ligent, o smartwatch, que s’avança intel·ligentmentals rumors i espectatives generades per altres companyies. 
No és el primer smartwatch que arriba al mercat, però sí que aporta per primera vegada algunes de les funcions que reclamàvem a aquesta nova categoria d’accessoris. Alguns dels que ja hi eren tenien pantalles discretes -pel que fa a qualitat, no a mida-, funcions acotades, dissenys discutibles o preus exagerats. El Galaxy Gear de Samsung no s’escapa d’algun d’aquests problemes, però en sumar virtuts es genera un producte bastant novedós. El veiem:
Amb una pantalla d’1,63” no és precisament còmode d’utilitzar, però la tecnologia Super AMOLED i la seva resolució de 320×320 píxels fan que això pugui passar desapercebut. Parlem d’un miniordinador al canyell, amb un processador de 800 mh -alguns telèfons de gama mitjana encara el porten- i la capacitat de moure aplicacions que desenvolupin específicament per al rellotge. Aquí sempre pot existir el problema de la manca d’apps, però Samsung ja ha arribat a acords amb moltes de les principals empreses que ja tenen en camí versions de les seves aplicacions. El rellotge disposa d’una càmera molt barroera pel que fa a qualitat, però ben situada, a la corretja, per capturar vídeos curts i imatges a un màxim d’1,9 mpx. Finalment, una corretja de plàstic de colors i una carcassa d’alumini arrodoneixen un conjunt que no vol sobrepasar els 300$.
I què ens permet fer? Aquí és on el Galaxy Gear es converteix en un gagget del futur. La pinça de la corretja incorpora uns altaveus direccionals i un micròfon, de tal manera que col·locant la mà on duem el rellotge a l’alçada de l’orella, podem respondre trucades com si fos un mans lliures sense treure el telèfon amb el que l’enllacem de la butxaca. I és que el Galaxy Gear està pensat per emmparellar-se amb un altre telèfon de la família Galaxy mitjançant Bluetooth 4.0. A més de les fotografies ja esmentades, el rellotge actua com a veritable comandament a distància del nostre telèfon, permetent-nos accedir a la música, als contactes, al calendari i també a les notificacions, tot mitjançant una interfície creada específicament i de línies simples i entenedores. Em genera el dubte de si tindrà utilitat haver d’anar al menú de notificacions cada vegada que volem veure si ens ha arribat res, doncs no sembla que aquestes es mostrin per defecte en la pantalla principal, la de l’hora, un cop han arribat. No vull oblidar l’encertada implementació al dispositiu de l’S Voice, l’assistent de veu de Samsung que ens permetrà donar ordres al telèfon només amb la veu.

El Galaxy Gear té una autonomia de 25 hores, segons Samsung, i està previst que arribi al mercat el 25 de setembre. Insisteixo que només serà compatible amb els dispositius Galaxy (s’ha confirmat el Galaxy Note 3, el Note 10.1, l’S4 i l’SIII), el que unit a un preu mig i un disseny que s’allunya molt dels més espectaculars vistos en els renders previs, pot restar lleugerament les seves vendes. Però, com deia al principi, poc importa que el disseny sigui discutible (a mi no em convenç el format vertical de pantalla en un rellotge) o que el preu sigui elevat. Les prestacions futuristes que incorpora, així com tenir el mèrit de ser el primer que marca el veritable camí a seguir, fan que sigui un producte altament destacat i, a priori, un gran encert de Samgung.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.